2015. október 7., szerda

21 nap panaszkodás nélkül - Te kibírnád?


Könnyen lehet, hogy találkoztál már a kérdéssel.

Az ötlet maga Will Bowen amerikai lelkésztől származik, aki megunta hívei állandó negatív gondolkodását, pesszimista hozzáállását és a megállás nélküli panaszkodásukat. A módszere rendkívül egyszerű volt, adott a híveknek egy gumi karkötőt és arra kérte őket, hogy a karkötőt viselve mostantól 21 napon keresztül próbáljanak meg panasz mentesen élni. Ha mégis panasz hagyja el az ajkukat, tegyék át a karkötőt a másik csuklójukra és kezdjék újra a 21 napot.

21 nap panaszmentesen nehezebb mint gondolnánk, én is nagyon lassan haladok. Állítólag a legtöbb embernek hosszú-hosszú hónapokra volt szüksége, míg megcsinálta. De nem adom fel, mert szerintem megéri a fáradtságot. Panaszkodás helyett igyekszem felelősséget vállalni a dolgaimért, kifogások helyett a megoldást keresem és ettől már jobban érzem magam. Pedig még hol vagyok attól, hogy ezt egyhuzamban bírjam 21 napig.

Kis hazánkban - elcsépelt szóhasználattal élve - szinte nemzeti sport panaszkodni, elég ha csak megkérdezel háromból egy ismerősödet a hogyléte felől és már el is indul a "lavina". Kinek jó ez? Minél többet foglalkozik valaki negatív dolgokkal, annál többször éli át a hozzá kapcsolt negatív érzéseket. Most komolyan, miért lenne jó ez bárkinek is?

Tégy egy próbát, veszítenivalód nincs. Szinte semmibe sem kerül, bármilyen teljesen egyszerű karkötő megteszi. Mutass példát, légy Te az üdítő kivétel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése